Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) werken we aan het optimaliseren van uw website en het verhogen van de reputatie en bekendheid van uw website. Op deze manier kunt u hoger in de organische zoekmachine resultaten komen. Het voordeel van optimalisatie is dat u als eigenaar van de website niet hoeft te betalen zodra een bezoeker via een organisch zoekresultaat op Google, Bing of Yahoo op uw site terecht komt.

Waarom komt de ene website hoger in Google dan de andere?

Wanneer een gebruiker op Google (of een andere zoekmachine) een zoekterm intypt, dan verwacht hij een resultaat dat hem antwoord geeft of dat relevant is op basis van die zoekterm. Daarom is het algoritme zo ingesteld dat de websites die hoog in de resultaten terecht komen qua inhoud goed aansluiten op de zoekterm van de gebruiker. Daarnaast doet Google haar best om betrouwbare websites hoger te plaatsen dan minder betrouwbare websites.

Door uw website op de juiste manier te programmeren en te onderhouden zorgen we ervoor dat uw website gemakkelijk te lezen is voor zoekmachines. Zo weet de zoekmachine waar de pagina op je website over gaat en kunnen ze deze koppelen met relevante zoektermen van gebruikers.

In tegenstelling tot betaald adverteren via zoekmachines kost het u niets zodra de bezoeker uw website aanklikt vanuit de organische zoekresultaten bij Google, Yahoo of Bing.

Daarnaast is de online reputatie van je website en bedrijf belangrijk. Wanneer twee websites min of meer hetzelfde vertellen, zullen ze beide goed aansluiten op de zoekterm van de gebruiker. De meest betrouwbare site zal dan winnen en zo bovenaan komen te staan. Deze online reputatie bouw je op doordat andere websites linken en positief schrijven over jouw bedrijf en website. Wanneer andere websites dit doen, wordt dit gezien als een signaal dat uw bedrijf een goede reputatie geniet. Zeker wanneer die websites zelf ook een goede reputatie hebben.

Dus door een website te bouwen die goed geoptimaliseerd is en door het opbouwen van een goede reputatie, is het mogelijk om hoog te eindigen tussen de organische zoekresultaten. En in tegenstelling tot betaalde advertenties in zoekmachines, kost het geen geld wanneer bezoekers uw site aanklikken tussen de organische resultaten.


Wilt u meer weten over zoekmachine optimalisatie? En bent u benieuwd of zoekmachine optimalisatie onderdeel moet uitmaken van uw marketing strategie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Neem contact op